4 dolog, amit minden kezdő sofőrnek tudnia kell

4900 Fehérgyarmat, Mezei u. 2. 4900 Fehérgyarmat, Mezei u. 2.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE? HÍVJON! +36 44 360 300
Szervíz e-mail: gyarmat@kpmkresz.hu
Vizsgaközpont e-mail: gyarmat@kpmkresz.hu

Hírek

4 dolog, amit minden kezdő sofőrnek tudnia kell

2020-07-29 11:52:59

Alapvetően nem nagy ördöngösség a vezetés, de pár dolgot nem árt tudni hozzá. Tudni kell, hogy a legtöbb frissen szerzett jogosítvánnyal rendelkező autós általában akkor tanul meg igazán vezetni, – kivétel, ha született sofőr - ha megkapta a jogosítványát.


Vannak azonban bizonyos dolgok, amikkel jó, ha egy frissen vezetői engedélyhez jutó személy tisztában van.
Íme, néhány jó tanács kezdőknek.


1. Mi micsoda az autóban
Ahhoz, hogy a sofőr el tudjon indulni a forgalomba autójával, célszerű, ha néhány alapvető dolgot megtanul autójával kapcsolatban. Hasznos, ha a kormánykerék, pedálok és váltón túl felismeri, hogy melyik gomb mire való és melyik kapcsoló mit irányít az autóban. Ezen felül nem árt, ha tisztában van vele, hol találja az ablakmosó folyadék tartályát, hogyan kell kereket cserélni, hol találja az elsősegélyt nyújtó dobozkát.


2. Hogyan működnek a dolgok
Ha már felismeri melyik rész micsoda az autóban, jó ha összefüggéseiben látja az egészet, hogy hogyan működik az autója.


3. Egyszerűbb javítások
Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak néhány egyszerű dolog, amit maga a sofőr is képes elvégzi. Ilyenre gondoltunk, mint például a kerékcsere, izzó kicserélése, olajcsere vagy a különböző folyadékok szinten tartása az autóban.


4. Mit tegyen baleset esetén
A legtöbb baleset általában már évek óta vezető sofőrökkel történik meg, azonban praktikus, ha a friss jogosítvánnyal rendelkező autósok is tisztában vannak vele, mi is ilyen esetben a teendő. Fontos, hogy legalább egyszer alaposan tanulmányozzuk át, hogyan is kell kitölteni a betétlapot és lényeges, hogy mindig legyen nálunk az autóban egy.