Legmegbízhatóbb autók

4900 Fehérgyarmat, Mezei u. 2. 4900 Fehérgyarmat, Mezei u. 2.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE? HÍVJON! +36 44 360 300
Szervíz e-mail: gyarmat@kpmkresz.hu
Vizsgaközpont e-mail: gyarmat@kpmkresz.hu

Hírek

Legmegbízhatóbb autók

2020-07-23 09:46:23

Európa egyik legnagyobb autós klubja az ADAC (magyarul: Általános Német Autóklub) rendszeresen végez és tesz nyilvánosságra segítségnyújtási statisztikát, ami a be nem induló vagy a lerobbant autókhoz történő kiszálláson alapul. Egyfajta megbízhatósági rangsor, melyet különböző kategóriánként állít össze a német klub.


Németországban az esetek 42%-ban az akkumulátor meghibásodása miatt hívják az autómentőket. Ezt követik a motor, az elektromos rendszer meghibásodási és végül az abroncsok hibái.


A 113 autóból 18-at sorolt a megbízhatatlan és 37-et a megbízható kategóriába az ADAC, ami egyben Európa legnagyobb taglétszámú civil szervezete.


A kisautóknál a megbízható kategóriába sorolták: Audi A1, Citroën C3, FIAT Punto, Honda Jazz, Mazda CX-3, MINI, Mitsubishi Space Star, Peugeot 2008, Renault Captur, Suzuki Vitara, Toyota Yaris.


Az alsó középkategóriában a német prémium márkák kompakt autói állnak az élen.


A családi autóknál igazán jó eredménnyel végzett az A4-es, A5-ös és Q5-ös Audik illetve 3-as, 4-es és X3-as BMW-k. Azonban meg kell említeni, hogy az idősebb daraboknál már emelkedik a hibagyakoriság. A Ford S-Max, a SEAT Alhambra és a Volkswagen Sharan tulajdonosainak átlagon felüli gyakorisággal kellett kihívniuk az autómentőket.


Forrás: vezess.hu