Szűrők

4900 Fehérgyarmat, Mezei u. 2. 4900 Fehérgyarmat, Mezei u. 2.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE? HÍVJON! +36 44 360 300
Szervíz e-mail: gyarmat@kpmkresz.hu
Vizsgaközpont e-mail: gyarmat@kpmkresz.hu

Hírek

Szűrők

2020-03-12 07:00:00

Ha meghibásodott az üzemanyag-szivattyú, a szűrőt se felejtse el kicseréltetni! Egy liter benzin elégetéséhez a motornak 10 000 liter levegőre van szüksége – ebben az esetben is a jármű teljesítményének javítása érdekében a járműgyártó által előírt időközönként cseréltesd ki a motor szűrőjét. Ha pedig többnyire olyan környéken autózol, ahol nagy a por, érdemes észben tartani, hogy ezek az időtartamok még rövidebbek lehetnek.

Egyre több jármű van utastérszűrővel ellátva. Ennek a szűrőnek rendkívül fontos feladata van: a levegő keringetésének javításával hozzájárul annak megelőzéséhez, hogy az utastér ablakai bepárásodjanak, ezzel pedig javítja a menetbiztonságot! Emellett az aktívszenes utastérszűrők távol tartják az ártalmas és rossz szagú gázokat (mint amilyen a kipufogógáz), ami egyértelműen előnyös a sofőr és utasai egészsége szempontjából. Ha egy különösen szennyező jármű mögött haladunk, például a városi csúcsforgalomban, az utasfülkében a káros részecskék és az ózon koncentrációja akár hatszor olyan magas lehet, mint a kinti környezetben.

Emellett az allergiaszezon során ezek a szűrők egy további rendkívül fontos feladatot is ellátnak. Ha beköszönt a szép idő, a pollenek újra a mindennapjaink részévé válnak, és hatásuk számos ember egészségére rányomja a bélyegét. Nemcsak az allergiásoknak okoznak kellemetlenséget: bárkivel megtörténhet, hogy hirtelen tüsszentenie kell, és ha ez vezetés közben fordul elő, komoly veszélyt jelenthet, hogy az ember a tüsszentés miatt becsukja a szemét. Például 80 km/h sebességnél ez azt jelenti, hogy 25 métert vakon vezetünk.