Autó-beázás

4400 Nyíregyháza, Debreceni út 107. 4400 Nyíregyháza, Debreceni út 107.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE? HÍVJON! +36 42 59 50 59
Szervíz e-mail: szerviz@tufkft.hu
Vizsgaközpont e-mail: szerviz@tufkft.hu

Hírek

Autó-beázás

2020-06-03 11:33:40

 Sajnos sem a május sem pedig a június nem hozta el a várva várt napsütést, ehelyett esővel, zivatarral ajándékozott meg bennünket. Az esős, hideg időszak pedig magával hozza az autósok egyik leggyakoribb problémáját is: a beázást.
Amikor beülsz a gépjárműbe és kellemetlen, irritáló szag csapja meg az orrodat, párás levegőt fúj a szellőző berendezés, akkor bizony nagy a gyanúja, hogy beázásról van szó, aminek okát jobb, ha minél hamarabb feltárjuk.


Ha nem orvosoljuk időben, komoly gondokat okozhat a karosszériában. Egy esetleges beázás rozsdásodást eredményezhet a fém alkatrészeknél, zárlatot okozhat a vezetékeknél és elszínezheti az autókárpitot.


Mi okozhatja a beázást?


Az egyik leggyakoribb oka, egy régi baleset. Ha a szélvédő vagy ablaküveg korábban már lett cserélve, akkor a későbbiekben előfordulhat a beázás. Ez történik abban az esetben is, ha valamely javítás során a lakatos hibásan illesztette össze az elemeket.


A másik leggyakoribb ok, az autó kora. A karosszéria folyamatosan dolgozik, és az erőhatásoknak köszönhetően az évek során megrepedhet vagy kiszakadhat a tömítőanyag. A tömítés cseréjével ilyenkor egyszerűen megoldható a javítás.
Jellegzetes beázási pont lehet még a tetőablak és az ajtóknál történő beázás, ami szintén orvosolható, ha alaposan átvizsgáljuk a tömítéseket.


A csomagtartó is kényes pont beázás szempontjából, ráadásul kevésbé feltűnő, mint máshol, de ugyanolyan káros. A rozsda beeszi magát a kárpitok alá, és ugyanúgy dohos, kellemetlen szag árasztja el a csomagteret. Ebben az esetben a csomagtér nyílás vagy a hátsólámpák elhasználódott tömítése lehet a ludas.


Ha a viharos idő beköszöntével gépjárművén beázást tapasztal, forduljon hozzánk bizalommal és látogasson el az Önhöz közel eső műhelyünk valamelyikébe.


Országosan 4 helyen állunk az Ön rendelkezésére:
Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Szolnok
Ne késlekedjen, minden perc számít, ne engedjen a víz útjának.